Noutăţi


Acordul de asociere a fost semnat în data de 08.08.2012 de preşedintele CJ, Adrian Ştef, şi reprezentanţii celor trei Grupuri de Acţiune Locală din judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a semnat acordurile de asociere a instituţiei pe care o conduce cu reprezentanţii Grupurilor de Acţiune Locală (GAL), eveniment ce a avut loc în sala mică de şedinţe. La întâlnire au participat directorul Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, directorul Asociaţiei ”Grup de Acţiune Locală Ţara Oaşului”, Maria Turtureanu, reprezentantul Asociaţiei de Dezvoltare Microregională a Comunităţilor din zona Sătmarului, Ştefan Doboş, precum şi reprezentanţii Asociaţiei ”Grup de Acţiune Locală Sud-Vest Satu Mare”, Lochli Mihai şi Toga Ştefan.

Cele trei grupuri de acţiune locală din Satu Mare au aplicat pe măsura 431 – Funcţionarea Grupurilor de Acţiune Locală, dobândirea de competențe şi animarea teritoriului. Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a afirmat cu această ocazie că trebuie găsită o formă de sprijin pentru toţi aceia care vor să atragă fonduri europene în judeţ. “Sunt direct interesat şi vreau să vă anunţ public că sunt partenerul lor de pe acum. Această deschidere am văzut-o din partea grupurilor de acţiune locală, această iniţiativă pe care am salutat-o şi faptul că dânşii s-au gândit să îşi identifice problemele şi nevoile, astfel dorind să găsească soluţii pentru ele. Probabil că, momentan, suma este insuficientă, dar oricum vorbim despre 7,5 milioane de euro pe care îi vom atrage în judeţul nostru, câte 2,5 milioane de euro pentru fiecare grup de acţiune locală şi care acoperă aproape tot judeţul, pentru că vorbim de zona Careiului, zona municipiului Satu Mare şi zona Ţării Oaşului. Eu salut această iniţiativă şi pot să îi asigur pe toţi aceia care se gândesc la asemenea proiecte şi vor să atragă fonduri europene şi depun eforturi pentru a atrage bani europeni că sunt partenerul lor, tocmai de aceea le-am propus consilierilor judeţeni în ultima sedinţă acest acord de asociere pe care l-am semnat astăzi. Vreau să mulţumesc şi votului dat de consilierii judeţeni pentru aceste asocieri şi trebuie să îi atenţionez să fie eficienţi şi să găsească toate variantele de a preîntâmpina toate greutăţile birocraţiei româneşti şi cea europeană, dar trebuie neapărat să se mişte foarte repede. Noi îi monitorizăm cu ajutorul Direcţiei de Dezvoltare Regională, le acordăm tot sprijinul dar trebuie să fie foarte eficienţi. Noi le-am oferit acest împrumut pentru pornirea procesului şi totodată în continuare le asigurăm asistenţă de a putea fi cât mai eficienţi”, a precizat Adrian Ştef.